Literatura i gastronomia es donen cita a l’Espai del Peix de la mà de l'escriptor Josep Pla
05/10/2011
Veure vídeo.
“Cuinar és un art tan elevat com escriure bé, en el sentit que escriure vol dir atrapar els adjectius justos, i aquesta és una feina àrdua, lenta i pesada. Els matisos d’una salsa, d’un peix, d’un plat de carn, representen, en un escrit, l’adjectivació exacta. A foc lent, doncs, i amb tota la paciència.”(El meu país).
Aquestes són paraules de l’escriptor palafrugellenc Josep Pla que formen part de la seva obra i que expressen les similituds que segons Pla hi ha entre l’art de la literatura i la cuina. Sota aquesta premissa i amb l’objectiu de poder aprofundir en aquest maridatge, la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, i el Museu de la Pesca, a Palamós, s’uneixen ara i de la mà de l’escriptor Josep Pla per impulsar un projecte que permet apropar en un mateix indret literatura i cuina.